FOTOGRAFSKI DORUČAK U DELNICAMA

 Rijeka, 14. veljače 2013.

Sponzor susreta Grad  Delnice

Sponzor prijevoza sudionika susreta  Rijeka-Delnice  je  HŽ Putnički prijevoz

FOTOGRAFSKI DORUČAK  U GORSKOM KOTARU  03. 03. 2013.

Fotografski doručak organizira Fotosavez Primorsko-goranske županije na temu pejzažne fotografije u snježnim ambijentima Gorskog kotara. Domaćin ovog susreta je Amaterski video foto klub Delnice, a koordinatorica realizacije programa je gospođa Višnja Bolf. Ovaj radni susret fotografskih autora treći je po redu i prvi u organizaciji novoosnovanog Fotosaveza Primorsko-goranske županije. Prva dva organizirao je Fotoklub Rijeka. Svi susreti ovakvog tipa  nose u sebi početnu ideju međusobnog druženja, upoznavanja, razmjene iskustava te snimanja na određenu temu. Oni, neminovno, kod svih sudionika otvaraju okvire suradničkog raspoloženja i pozitivizam  zajedničkog djelovanja. Organizirana,  skupna djelovanja kao ovi radni fotoizleti prevode autora iz personalnog u čin kolektivnog djelovanja. Iskustva ovakvih  fotoizleta mogu utjecati i utječu na autore kako bi što lakše svladali određeni snimateljski problem ili naprosto imali novo iskustvo. Dakle, snimateljski vrlo zahtjevna tema i traži posebna snimateljska znanja. Snimamo pejzažne fotografije i to u ambijentima pod snijegom. Ovo je oblik neformalne edukacije, rada i usvajanja novih znanja  na licu mjesta, kroz iskustvo. I sada pratimo duh prethodnih susreta na tragu analize i  vrednovanja  suvremenih pristupa fotografskom stvaralaštvu. U svakom slučaju, susreti ove vrste mogu doprinositi ne samo autorskom napretku, već i boljoj i dinamičnijoj  aktivnosti klubova domaćina. Ovakvo djelovanje je jedan od ciljeva novoosnovanog regionalnog Fotosaveza.

Program susreta:  

10.30 – dolazak u Delnice u Popovićev Mlin u Supilovoj ulici (kraj Vatrogasnog doma) Doručak i predstavljanje samog mlina uz mogućnost fotografiranja
11.00 ili malo kasnije odlazak na teren. Snimanje na lokaciji Delnički potok. Lokacija je na izlazu iz Delnica prema Brodu na Kup i Petehovac iznad Delnica koji nudi prekrasne panorame Delnica izuzetno puno zimskih pejzaža  i naravno skijalište Gradski park, za one koje žele fotografirati šumu a ne žele na Petehovac, klizalište i ZOO sa srnama, muflonima…Sam Grad Delnice (stara kuća Rački, vidikovac s Japlenškog …)
Povratak u Popovićev mlin u 14.30 na ručak (gulaš od divljači)
·        Izložba fotografija nastalih na ovom izletu  bit će postavljena u izložbenom prostoru Narodne čitaonice u Rijeci, Korzo 24 od 9. do 18. ožujka 2013. a u drugoj polovini lipnja u Delnicama za Dan grada Delnica.

Sudionici iz Lošinja, Krka i Kraljevice dolaze vlastitim prijevozom a iz Rijeke idemo organizirano s vlakom.

Za sudjelovanje na ovom Fotografskom doručku plaća se kotizacija od 40,00 kuna. Uplata se vrši na žiroračun Fotokluba Rijeka ( Savez nema još svoj račun ): Erste- banka  2402006-1100135039   (u rubriku Svrha uplate treba upisati Fotografski doručak 3, u rubriku Model treba upisati  00, a u Pozivu na broj upisati svoj   OIB).

Ovdje preuzmi Prijavnica Fotografski dorucak 3

Predsjednik Fotosaveza PGŽ:  Borislav Božić, prof.

fotosavezpgz@gmail.com  

Komentari su zatvoreni.