DRUGA FOTOINVENTURA ŽUPANIJE

NEDJELJA, 20. listopada 2013.

Druga fotoinventura Primorsko-goranske županije je 20. listopada 2013. godine.

Jesen je, boje su se razigrale i naša Županija  spremna je za fotografiranje.

Za ovo snimanje dobrodošli su svi stanovnici  Županije koji imaju fotografski aparat i koji prepoznaju ovu jedinstvenu prigodu. Snimati u nedjelju, 20. listopada mogu  svi koji se zateknu u našoj Županiji. Istovremenim snimanjem  šireg  ambijenta postižemo  jednakomjernost ljudi i prostora. Na ovaj način  angažira se domicilna kreativnosti i energija koja je u službi kolektivne  memorije. Snimaju se  prirodne ljepote i kulturno nasljeđe koje  sami  stanovnici  svoga kraja prepoznaju kao takve. 

Značaj ovog  projekta je i u tome što lokalno stanovništvo snima svoj zavičaj i odabire ono što oni misle da je važno i vrijedno za njih i što treba biti u ovakvoj  fotografskoj zbirci.

Sami građani  sudjeluju u stvaranju fotografske memorije za buduće generacije.

Mole se fotografski autori i svi stanovnici koji imaju fotografski aparat i žele zabilježiti i sačuvati od zaborava kulturnu i prirodnu baštinu  da u nedjelju, 20. listopada snimaju prostore naše Županije.

__________________________________________________________________

VAŽNO ZA AUTORE,  PROČITAJ!

Autor, sudionik akcije snimanja ŽUPANIJA U JEDNOM DANU, ispunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuje  da šalje autentične snimljene fotografije te preuzima odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.

Obrada fotografija u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.

Autorsko pravo: autor ispunjavanjem i slanjem prijavnice daje suglasnost organizatoru akcije ŽUPANIJA U JEDNOM DANU da bez naknade može objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora, a u svrhu promocije ovog projekta i kulturnih i prirodnih ljepota naše Županije.

Organizator će koristiti prijavljene fotografije  za poticanje i unapređenje fotografskog stvaralaštva.

Neke fotografija bit će tiskane na promotivnim materijalima akcije snimanja ŽUPANIJA U JEDNOM DANU. Svi oblici objave su nekomercijalne vrijednosti i jedina im je svrha promocija izložbe i autora. Moralna autorska prava, u smislu ispravnog potpisivanja autora u svim oblicima objave, bit će u potpunosti poštovana. 

___________________________________________________________________

Sve upite vezane za ovaj projekt možete poslati na ovu adresu:  zupanijaujednomdanu@gmail.com  
ili nazvati ovaj broj:  091 533 25 76.
___________________________________________________________________
KOLIKO MOŽEŠ POSLATI FOTOGRAFIJA I KAKO SE  PRIJAVITI?

Autor može snimati na više lokacija a prijavljuju se tri fotografije po lokaciji i najviše s četiri lokacije. Dakle, prijaviti se može ukupno 12 fotografija. Fotografije ne treba smanjivati ali ih trebate pravilno potpisati.

Redni broj, ime i prezime autora, grad ili općina i lokacija snimanja, evo ovako:

1_Marko_Marković_ Mrkopalj_ Čelimbaša,

2_Marko_Marković_Mrkopalj_Matić poljana

1_Janko_Janković_Rijeka_Školjić

2_Janko_Janković_Rijeka_Trsatska gradina

OVDJE SE PRIJAVI

IZLOŽBA I NAGRADE

Organizator će osigurati svim sudionicima zahvalnice. Žiri će pregledati prispjele fotografije prvog i drugog snimanja “ŽUPANIJA U JEDNOM DANU” te dodijeliti nagrade najuspješnijim autorima. Od najboljih fotografija organizator će prirediti izložbu. Fotosavez Primorsko-goranske županije nagradit će i školu koja bude animirala najviše učenika, sudionika snimanja.

 

Komentari su zatvoreni.