FOTOGRAFSKI DORUČAK NA KRKU

NEDJELJA, 12. svibnja 2013.

 

Ovdje preuzmi  Prijavnica_Fotografski_dorucak_4

Pokrovitelj susreta je Grad Krk

Domaćin susreta je Foto klub Krk

Koordinator susreta je Luka Žanić

 

FOTOGRAFSKI DORUČAK  NA KRKU   12. 05. 2013.

Fotografski doručak organizira Fotosavez Primorsko-goranske županije na temu kulturne i prirodne baštine otoka Krka. Domaćin ovog susreta je Foto klub Krk, a koordinator realizacije programa je Luka Žanić, njegov predsjednik. Autori prema vlastitom senzibilitetu i nahođenju istražuju cijeli prostor i ambijent otoka. Susret je zamišljen tako da na njemu mogu sudjelovati svi fotografski autori, neovisno o statusu i klupskoj pripadnosti.  Na ovakvim projektima cilj je okupiti što više autora, međusobno ih upoznati, razmjenjivati iskustva te time unaprijediti fotografsko stvaralaštvo. Druga važna zadaća susreta ovakvoga  tipa je stvaranje fotografske arhive na određenu temu ili arhive određenog područja, a u ovom slučaju to je  neizmjerno povijesno, kulturno i prirodno blago Krka, našeg najvećeg otoka.

Ovakvi susreti, neminovno kod svih sudionika, otvaraju okvire suradničkog raspoloženja i pozitivizam  zajedničkog djelovanja jer prevode autora iz personalnog čina u čin kolektivnog djelovanja. Kolektivni fotoizleti mogu utjecati i utječu na autore kako bi što lakše svladali određeni snimateljski problem ili naprosto imali novo iskustvo. Ovo je oblik neformalne edukacije, rada i usvajanja kroz iskustvo novih znanja  na licu mjesta. To je mogućnost da se na licu mjesta analizira  i  vrednuje  suvremeni pristup fotografskom stvaralaštvu. U svakom slučaju, ovakve akcije doprinose ne samo autorskom napretku, već i boljoj i dinamičnijoj  aktivnosti klubova domaćina.

Program susreta:  

  • 10.00   Okupljanje na autobusnom kolodvoru u Krku i odlazak u obližnji restoran Maritim na doručak.
  • 11.00 – 15.00 – Odlazak na teren.  (Stara jezgra Krka prepuna je zanimljivih motiva, uskih uličica koje reflektiraju kako se nekad živjelo unutar zidina.) Za one koje više zanima priroda organizirat će se odlazak  na obližnje poljoprivredno zemljište Kimpi gdje se nalazi lokva u kojoj se može  vidjeti pokoja patka i čaplja, kornjače i sl.  Također, u blizini se nalazi napušteni, bršljanom obrasli kaštel koji je atraktivan za fotografiranje. Ljubitelji mora mogu prošetati po jednom od mnogih šetališta uz more. Pored ovih predviđenih lokacija snimanja autori imaju slobodu odlaska u bilo koji dio otoka te snimati po vlastitoj želji.
  • 15.00 – 16.00 – Povratak u restoran Maritim na šurlice s gulašom.

·       16.00 –  Nastavak snimanja i povratak kući po slobodnom izboru.

Za sudjelovanje na ovom Fotografskom doručku plaća se kotizacija od 40,00 kuna. Uplata se vrši na žiroračun Fotosaveza PGŽ  kod Erste banke a glasi:   2402006-1100657082   u rubriku svrha uplate treba upisati Fotografski doručak 4., u rubriku Model treba upisati 00, a u Pozivu na broj upisujete svoj OIB


 

Komentari su zatvoreni.