ŽUPANIJA U JEDNOM DANU

3. SNIMANJE ŽUPANIJE U NEDJELJU, 27. travnja 2014.

NEDJELJA, 27. travnja 2014.

ŽUPANIJA U JEDNOM DANU

Treća fotoinventura Primorsko-goranske županije je u nedjelju 27. travnja 2014. godine.

Proljeće je, život se u prirodi probudio i naša Županija je spremna za fotografiranje.

Za ovo snimanje dobrodošli su svi stanovnici  Županije koji imaju fotografski aparat i koji prepoznaju ovu jedinstvenu prigodu. Snimati u nedjelju 27. travnja mogu  svi koji se zateknu u našoj Županiji. Istovremenost snimanja  šireg  ambijenta postižemo  jednakomjernost ljudi i prostora. Na ovaj način  angažira se domicilno stanovništvo da svojom  kreativnošću i pozitivnom energijom bude u službi kolektivne  memorije. Snimaju se  prirodne ljepote, kulturno nasljeđe, radni običaji i sva zbivanja u nedjelju u našoj Županiji a što autori  prepoznaju kao vrijednu senzaciju za snimanje. 

Značaj ovog  projekta je i u tome što lokalno stanovništvo snima svoj kraj i odabire ono što oni misle da je važno i vrijedno za njih i što treba biti u ovakvoj  fotografskoj zbirci. Dakle, sami građani  sudjeluju u stvaranju fotografske memorije svoga kraja za buduće generacije.

Želimo angažirati i dati važnost mladim ljudima, i zato se  ovim dopisom obraćamo i svim školama na prostoru naše Županije. Po svom opsegu ovo je dosta zahtjevan i velik projekt iza kojega je u 2013. godini ostalo preko 1700 fotografija. Zato i ove godine nastavljamo s prikupljanjem i arhiviranjem  fotodokumentacije o prirodnom i kulturnom habitusu naše Županije

Mole se fotografski autori s prostora Primorsko-goranske županije i svi stanovnici koji imaju fotografski aparat i žele sudjelovati u ovom projektu da 27. travnja snimaju tamo gdje se zateknu i šest najuspjelijih fotografija pošaljete na ovu adresu: zupanijaujednomdanu@gmail.com       

Organizator će osigurati svim sudionicima zahvalnice. Žiri će pregledati prispjele fotografije te ih na primjeren način arhivirati. O rezultatu rada žirija organizator će obavijestiti sve sudionike. Od najboljih radova organizator će prirediti izložbu tijekom listopada 2014. godine nakon drugog snimanja. Tom prigodom dodijelit će se nagrade, priznanja i pohvale najuspješnijim autorima a nagradit ćemo i školu iz koje bude angažirano najviše učenika sudionika snimanja.

Popunjenu prijavnicu i šest najboljih fotografija treba poslati na adresu zupanijaujednomdanu@gmail.com  

 PRAVILA NATJEČAJA

 

  • Svaki autor uz fotografije prilaže: Pravilno popunjenu prijavnicu.
  • Autor, sudionik snimanja ŽUPANIJA U JEDNOM DANU, ispunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuje  da će poslati autentične snimljene fotografije te preuzima odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.
  • Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.
  • Svaki autor može prijaviti najviše šest /6/ fotografija. Dozvoljeni nastavci datoteka: jpg, jpeg, Dozvoljena veličina datoteke: duža strana 5000 pixela i rezolucije 300 dpi.
  • Datoteke fotografija trebaju biti potpisane rednim brojem, ime i prezime autora i lokacija snimanja evo ovako 1_Marko_Markovic_Kisa u Klani

Kod potpisivanja fotografija /datoteka/ ne koristite kvačice na slovima koja to imaju Na prijavnici istim redoslijedom upisati fotografije, normalno koristiti kvačice na slovima  koja to imaju.

  • Fotografije se isključivo šalju u digitalnom  formatu na e-mail  zupanijaujednomdanu@gmail.com   isključivo u .jpg /.jpeg/ formatu. Pojedinačne veličine fotografije / datoteke / ne veće od 5 MB. Fotografije zajedno s prijavnicom mogu se slati i na CD-eu, DVD-iu ili USB-eu dobro zapakirano u kovertu i adresirano na:

[contact-form-7 id=”2218″ title=”Zupanija u jednom danu”]

 

Fotosavez PGŽ

Pod voltun 4

51000 Rijeka

S naznakom natječaj ŽUPANIJA U JEDNOM DANU

——————————————————————————————-

Krajnji rok slanja fotografija je 9. svibanj 2014.

————————————————————————–

  • Fotografije mogu biti u boji /B/, monokromatske /M/ i crno-bijele /CB/.
  • Autorsko pravo: autor ispunjavanjem i slanjem prijavnice daje suglasnost organizatoru akcije ŽUPANIJA U JEDNOM DANU da bez naknade može objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora a u svrhu promocije ovog projekta i kulturnih i prirodnih ljepota naše Županije.
  • Organizator će koristiti prijavljene fotografije  za poticanje i unapređivanje fotografskog stvaralaštva.
  • Neke fotografija bit će tiskane na promotivnim materijalima akcije snimanja ŽUPANIJA U JEDNOM DANU. Svi oblici objave su nekomercijalne vrijednosti i jedina im je svrha promocija izložbe i autora. Moralna autorska prava, u smislu ispravnog potpisivanja autora u svim oblicima objave, bit će u potpunosti poštovana.

Popunjenu prijavnicu s fotografijama treba poslati na ovu adresu:   zupanijaujednomdanu@gmail.com      

Za  dodatna pojašnjenja možete zvati  091 533 25 76

 

 

 

 

Komentari su zatvoreni.